Reserveringssysteem voor kerken in Corona tijd

Kerkdienst reserveringssysteem in Corona tijden

Vanaf 1 juni mogen leden weer samenkomen in de kerk, met een maximum van 30 aanwezigen. Dat is inclusief voorganger, kerkenraadsleden, musici en technici voor het uitzenden van de kerkdienst. Om controle te houden over het aantal bezoekers, is een reserveringssysteem nodig. Hiermee kunnen leden, vooraf, een plaats boeken, tot dat het maximum van 30 bereikt is. Hiermee wordt teleurstelling aan de deur voorkomen.

Voor alle kerken die een WordPress website gebruiken, hebben wij hieronder een uitleg uiteengezet waarmee je de website van de kerk kan voorzien van een online reserverings systeem. Dit reserveringssysteem is een gratis plugin voor WordPress, alle details kan je hier vinden: https://nl.wordpress.org/plugins/events-manager

De meest eenvoudige manier om een plugin toe te voegen is door te zoeken op naam van de plugin, binnen het item “Nieuwe Plugin” van je WordPress console:

Aan het icoon kunt u zien of dit de goede versie van “Events Manager” is.

Na installatie kan je de plugin direct activeren:

Vervolgens kunt u een nieuw “Event” aanmaken, bijv. Kerkdienst 7 juni – Ochtend ga daarvoor naar het nieuwe item: Evenementen -> Evenement toevoegen:

en vul hier de details van de dienst in:

en nu kan het evenement gepubliceerd worden, bezoekers krijgen dan dit te zien:

Instellingen

Events Manager geeft de keuze om registraties direct definitief te maken, dan wel definitief na goedkeuring, standaard staat EM ingesteld op definitief na goedkeuring, wat handig kan zijn om “Spam” boekingen te negeren. Wilt u direct definitieve goedkeuring dan kan dat hier ingesteld worden:

Wilt u het aantal beschikbare plaatsen (bijv: 26 van 30 beschikbaar) tonen in de boekingspagina, dan kunt u dit stukje code toevoegen: Er zijn momenteel #_BOOKEDSPACES van #_SPACES geboekt en nog #_AVAILABLESPACES beschikbaar. in de template van de Evenementpagina:

Wilt u een reserveringsnummer in de reserverings-email, dan kunt u dit stukje code toevoegen: Reserveringsnummer: #_BOOKINGID in de Reserverings-email-template:

Wilt u een kaart tonen met daarop de plaats van de dienst aangeduid, zoals te zien in het voorbeeld hierboven, dan zijn er 2 mogelijkheden:

  1. Voeg een Google MAPS API Key code toe. (dit kan geld kosten bij veel page views)
  2. Voeg de Plugin: Events Manager – OpenStreetMaps toe:

tot slot: standaard stuurt WordPress emails met als afzender: WordPress, dit kunt u eenvoudig aanpassen met bijv. deze plugin: https://wordpress.org/plugins/cb-change-mail-sender/ Daarmee kan je afzendadres en afzendnaam instellen, bijv: het emailadres van uw eigen kerk.

||Niet gecategoriseerd

Related